Fri frakt
Auktoriserad återförsäljare – Alltid fri frakt
 

Hudtyper

Här finner du olika alternativ på hudtyper eller hudtillstånd

NORMAL HUD

Normal hud är varken torr eller fet och med normal porer och huden är välbalanserad. Den normala huden har en jämn färgton och inga torra partier. Den normala huden är den som många anser vara den finaste hudtypen att besitta och alla vill uppnå då den är problemfri.

Glöm inte att en vacker hud behöver noggrann vård för att behålla sin fräschör länge, så ta hand om din hud från unga år även om du inte just då har några synliga linjer eller problem.

Tips till normal hud  lägg gärna masker regelbundet och använd serum för att hålla huden ung och välbalanserad.

 

TORR HUD

Fuktfattig hud kan vara ett tillfälligt problem, men kan också vara något som du får dras med hela livet. Ofta har den torra huden väldigt små och fina nästan osynliga porer. Linjer har tendens att synas tidigt på en torr hud. Ett tecken på torrhud är att den gärna stramar efter rengöring. Utan eller fel cream till exempel en lotion kan huden lätt strama och flagna. Detta är ett tydligt tecken på fel mjukgörare. Då huden inte får den fukt och näring den behöver. Med åren så kan huden ofta bli tunn och känslig.

Tips till torr hud: Tänk på att välja en rengöring för en torrhud. Är du knastertorr använd rengöringsmjölk/rengöringsbalm som torkas bort. Använd med fördel en skyddande cream på dagen. Tänk på att en torrhud behöver extra skydd som SPF som du kan hitta i mjukgörare, primer eller/och foundation. Börja gärna med ett serum/olja/booster efter din rengöring och fortsätt sedan med din dag eller nattcream.  Peela gärna huden med enzym peeling eller peelpads med mycket fukt i. Ett måste i ditt badrumsskåp: är en fuktighetsgivande mask som du kan sova med några gånger i veckan. Det ger din hud ett fantastiskt återfuktat resultat! Stramar din hud under dagen? Använd då en fuktspray som du  även kan spraya ovanpå din makeup.

Ett litet tips som du kan hjälpa din hud inifrån lägg till E-vitamin kapslar! Som du finner i din hälsokostaffär.

 

KÄNSLIG HUD

Har man en känslig hud blir huden lätt röd och irriterad. Den kan lätt blossa och har ofta ytliga och vidgade blodkärl – cuproser,  (tunna kärl som ser ut som ett nät mönster på kinden) och hudstrukturen är tunn och transparent. Huden är extra känslig för  yttre faktorer så som sol, vind, värme och kyla. Även inre faktorer som stark mat , alkohol och koffeindrycker. Även rökning påverkar och kan förvärra tillståndet.

Tips till känslig hud  Lugnande masker med mycket fukt, gärna 2-3 gånger i veckan.  Skyddande SPF cremer som stärker upp huden och kärlen under dagen. En stärkande nattcreme med lugnande ingredienser.

 

BLANDAD/KOMBINERAD HUD

Blandad hud/kombinerad hud,  kärt barn har många namn. Det är den vanligaste hudtypen. Kännetecknas av en fet, blank t-zone,  (panna, näsa och haka) normala kinder med något större porer som tenderar att lättare få finnar eller pormaskar. Linjer/rynkor uppkommer ofta senare på en kombinerad hud.

Tips för blandad/kombinerad hud  Se till att hålla huden i bra balans med en fuktcreme eller lotion beroende på årstid,  och ett serum som passar dig och din hud. Använd gärna en fuktmask 1 gång i veckan.

 

ROSACEA

Rosacea Torrhetsacne, ett acnetillstånd som uppstår i vuxen ålder. Huden är ofta lite röd, yttorr och i obalans med små torrhetspartier, finnar och utslag. Kan uppkomma av en kombination av stress, obalans i magen, hormoner samt torra inomhusmiljöer och dataskärmar.

Tips för problemhud rosacea Ge huden fukt och näring som lugnar och reparerar huden på natten. Och en lotion/creme med SPF för att ge ett bra skydd mot yttre faktorer så att den inte retar din hud under dagen.

 

PROBLEMHUD

Problemhud ungdom/mogen. Fet hy med stora porer och utslag i t-zone samt även på kinderna. Det är ofta hormonerna, testosteronet, och magen som har en inverkan i detta hud tillstånd. Lätt att huden kommer i obalans med för uttorkande produkter och för lite fukt p.g.a. att man tycker att man blir blank under dagen. Så var noga med att använda fuktlotion, glöm inte!

Tips för problemhud  Se till att inte torka ut huden, så att den inte blir yttorr och kommer i obalans utan tillför mycket fukt. Fuktlotion, fuktighetsmasker och djuprengörande masker gör så att talgkörtlarna inte överproducerar för mycket talg och blir stressad. Gör gärna djuprengörande masker en gång i veckan. Tänk på att peeling med korn kan reta en aktiva utslag. Bättre då med en enzympeeling. Du kan ALDRIG tillföra huden för mycket fukt, huden blir ej blank av detta som man lätt kan tro.